Община Генерал Тошево

07 ноември ’23

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров положи клетва и официално встъпи в длъжност

Всички кметове на населени места в общината, както и общинските съветници се заклеха на празничното заседание на Общинския съвет

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров положи клетва и официално встъпи в длъжност

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров положи клетва и официално встъпи в длъжност

Днес избраният за трети пореден мандат кмет на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, кметовете на 19 от населените места на територията на нашата община и новите общински съветници, положиха клетва при официалното си встъпване в длъжност. Това се случи на тържествено заседание на Общинския съвет. Церемонията започна точно в 15:00 часа и беше водена от Областния управител на Област Добрич Йорданка Костадинова, а самото заседание се състоеше от две точки в дневния ред: полагане на клетва от страна на кмет на община, кметове на населени места и общински съветници и избор на председател на Общинския съвет.

 

В своите встъпителни думи Областният управител Йорданка Костадинова пожела на всички новоизбрани кметове и съветници да бъдат отговорни, всеотдайни и смели, работейки за устойчивото развитие на Община Генерал Тошево. Веднага след полагането на клетва от страна на Валентин Димитров, той получи и символите на властта – ключът на града и кметската огърлица. 

 

„Благодарен съм за невероятната подкрепа и доверието, което жителите на Община Генерал Тошево ми гласуваха. Ще продължавам да работя в името на хората и ще защитавам техния интерес. За мен хората винаги са били най-важни“, заяви кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров веднага след като получи символите на властта от Областния управител. 

 

Във втората част от заседанието, след тайно гласуване на всичките 17 общински съветници, беше избран и новият председател на Общинския съвет. С 10 гласа „за“, през следващите четири години д-р Яна Бонева от БСП ЗА БЪЛГАРИЯ ще председателства Общинския съвет, като това ще бъде втори пореден мандат за нея. Д-р Яна Бонева е специалист по дентална медицина, има самостоятелна стоматологична практика в града.

 

„Преди четири години, когато за първи път застанах на поста председател на Общинския съвет, заявих, че всички ние, независимо от коя политическа партии сме, трябва да работим заедно. Сега повтарям думите си. Нека да работим усърдно и да не забравяме клетвата на общинския съветник, която казва, че във всичките си действия трябва да се ръководим в името на интересите на гражданите на Община Генерал Тошево и да работим за тяхното благоденствие“, бяха първите думи на новия председател на Общинския съвет д-р Яна Бонева.   

 

В новия Общински съвет на Генерал Тошево мандатите са разпределени както следва:

 

БСП ЗА БЪЛГАРИЯ – 11 мандата: Яна Бонева, Владимир Начев, Георги Николаев, Михаил Герасимов, Илия Илиев, Георги П. Георгиев, Александър Петков, Павлин Йорданов, Катюша Димитрова, Красимира Тодорова и Ганка Феодорова;

 

Местна коалиция „БЗНС/Български възход“ – 4 мандата: Николай Костов, Коста Костов, Красимира Крумова и Иван Петров;

 

ГЕРБ – 2 мандата: Георги Р. Георгиев и Петър Атанасов.

Още новини