Община Генерал Тошево

22 юни ’22

Красотата на лавандулата оживя пред майсторите на обектива

Красотата на лавандулата оживя пред майсторите на обектива

Красотата на лавандулата оживя пред майсторите на обектива

Между 19 и 21 юни в село Красен се проведе петото издание на Национален фотопленер „Хоризонти“. Тази година темата, по която твориха майсторите на фотообектива беше „Лавандулови импресии“. В арт-събитието се включиха общо седем фотографи. От Айндховен, Нидерландия специално за пленера пристигна Даниела Димитрова, която правеше компания на Александър Духтев, Минчо Мундров и Виктор Димчев от София, Диан и Росица Милтиядеви от Добрич и Живко Иванов от Варна.

 

Фотографите имаха възможността в рамките на три дни да се запознаят с историята на село Красен, да разгледат всички забележителности наблизо и да си набележат „терен“ за заснемането на перфектния кадър. Разбира се, в полезрението на участниците попаднаха много лавандулови полета, в синхрон с темата на тазгодишното издание на пленера. Вдъхновени от различните нюанси на лилавото, майсторите на обектива запечатаха стотици кадри и цветни пейзажи, които създават една уникална колекция от снимки, уловили природата на лавандулова Добруджа.   

 

Фотосите ще могат да бъдат разгледани от жителите и гостите на град Генерал Тошево съвсем скоро. Снимките ще бъдат наредени на специална открита изложба на площад „Бялата лястовица“ в града по време на осмото издание на Национален фестивал на лавандулата, който ще се проведе на 1 и 2 юли.

Още новини