Община Генерал Тошево

06 октомври ’22

Нови съоръжения за игра на деца бяха поставени в три села в община Генерал Тошево

Нови съоръжения за игра на деца бяха поставени в три села в община Генерал Тошево

Нови съоръжения за игра на деца бяха поставени в три села в община Генерал Тошево

В началото на седмицата в три села от община Генерал Тошево бяха доставени и монтирани различни детски съоръжения за игра, като част от политиката на общинското ръководство за създаване на добри условия за игра и спорт на най-малките граждани – от 3 до 12 години.

 

В село Горица бяха поставени една детска люлка тип „Махало“ и една пързалка на новоизградената детска площадка. Преди да бъдат монтирани съоръженията, на специално обособено място беше изграден бетонов фундамент, обграден с бордюри. След това беше положена ударопоглъщаща настилка с цел предпазване на малчуганите от получаване на травми и наранявания.  

 

В селата Зограф и Малина бяха поставени съответно една детска люлка отново тип „Махало“ и една пързалка. Тези съоръжения са допълнения към вече съществуващите обособени детски кътове за игра.   

 

Освен това на една от площадките в централния парк на град Генерал Тошево беше подменено едно от съоръженията. Става въпрос за тунела за провиране за малки деца до 3-годишна възраст.

 

Средствата за изработка, доставка и монтаж на съоръженията са от капиталовата програма на Община Генерал Тошево и са в размер на 4 800 лева с ДДС (в сумата не влиза изграждането на фундамент и полагане на ударопоглъщаща настилка в село Горица).

 

Община Генерал Тошево използва случая и призовава жителите да пазят детските кътове в града и селата от общината, като при нередности и прояви на вандализъм да се обърнат към местната администрация.

Още новини