Община Генерал Тошево

28 март ’23

За втора поредна година Генерал Тошево на национален финал на състезанието Bulgarian National English Spelling Bee

Яница Георгиева, Фрея Реди, Йордан Спасов и Рауф Алтай

За втора поредна година Генерал Тошево на национален финал на състезанието Bulgarian National English Spelling Bee

  На 25 и 26 март в градовете Варна и Шумен се проведоха регионалните кръгове на Национално състезание Spelling Bee (за ученици от прогимназиален етап) и Spelling Bee Jounior (за ученици от начален етап), в което участваха Яница Георгиева и Фрея Реди от VI клас и Рауф Алтай и Йордан Спасов от IV клас, възпитаници на СУ „Никола Й. Вапцаров“. Трима от учениците постигнаха отлични резултати и заслужиха три златни медала.

         Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

          Победа в надпревара от ранга на Spelling Bee е гордост както за училището, така и за град Генерал Тошево. В оспорваната битка за златните медали, възпитаниците на СУ „Н. Й. Вапцаров“  гр. Генерал Тошево премериха знания с учениците от държавни и частни училища от градовете Варна, Шумен, Добрич, Разград, Русе, Търговище, Силистра, Тутракан (Североизточен район), спечелили първо и второ място на училищния кръг на състезанието.

         Регионалният кръг излъчва общо по трима национални финалисти от двете нива. Те ще се явят на националния финал на състезанието в Американския колеж, в град София на 22 и 23 април.

         Всички се гордеят с успехите на златните медалисти Яница Георгиева, Фрея Реди и Рауф Алтай, които са доказателство, че в град Генерал Тошево се подготвят победители на национално ниво. Освен златните медали, които напълно заслужено са си спечели, Яница Георгиева и Фрея Реди ще се включат и в летния езиков лагер на националните финалисти.

         Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват  (от англ. spelling) т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски  език. Целта на състезанието е да повиши  интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интересни дейности.

Още новини