Община Генерал Тошево

25 септември ’20

Започна частична рехабилитация на улици в града

От миналата седмица по няколко улици на територията на град Генерал Тошево вървят дейности по ремонт на асфалтова настилка с мрежовидни пукнатини и единични дупки.

Започна частична рехабилитация на улици в града

Започна частична рехабилитация на улици в града

   От миналата седмица по няколко улици на територията на град Генерал Тошево вървят дейности по ремонт на асфалтова настилка с мрежовидни пукнатини и единични дупки. Общата квадратура на изкърпените площи възлиза на близо 2 200 кв. м., а улиците по които се извършват ремонтите са „В. Априлов“, „Д. Орлов“, „Р. Даскалов“ и „Опълченска“. Предвидената сума е в размер на 54 906, 00 лв. с ДДС, като тя е предоставена от Агенция „Пътна инфраструктура“, съгласно споразумителен протокол за поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на града.

   През първите дни от рехабилитацията на улиците, специализирана техника започна да изрязва компрометирани участъци по цялото протежение на ул. „Опълченска“ в града. Дейностите бяха отлично координирани и не създадоха никакви проблеми на движението в този иначе натоварен участък. След това се пристъпи към засмоляване и полагане на новата асфалтова настилка. По същия начин се процедира и с останалите по-горе изброени улици.

   В същото време по главната улица „Трети март“, „Дочо Михайлов“, „Асен Златаров“ и „Г.С. Раковски“ в града също започна ремонт на нарушената асфалтова настилка и засмоляване. Средствата са в размер на 48 000 лв. с ДДС и са от общинския бюджет за 2020 година.   

Още новини