Община Генерал Тошево

15 септември ’20

Започна новата учебна година

Новата учебна 2020/21 година официално беше открита!

Започна новата учебна година

Започна новата учебна година

   Новата учебна 2020/21 година официално беше открита! Макар и семпло, макар и при строго спазване на всички противоепидемични правила, макар и малко странно и с известна доза притеснение, децата в шестте общински училища и Иновативна професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“, прекрачиха прага на любимите класни стаи и чуха един позабравен звук – този на училищния звънец. Звънецът заглъхна в средата на месец март тази година, затваряйки храмовете на родното образование. Сега обаче учители и ученици са изпълнени с надежда за нормализиране на обстановката и присъствени учебни класове, за сметка на дистанционното обучение. 

   Както традицията повелява откриването на учебната година навсякъде започна с издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Република България. Музикална програма и празнични слова посрещнаха учениците, а първият звънец пред входа на всяко училище официално даде старт на уроците и домашните.

   Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров откри учебната година в ОУ „Васил Левски” – село Преселенци. В словото си пред учениците той изтъкна важността от спазването на всички противоепидемични мерки през цялата година, за да не се повтори сценарият от пролетта и допълни, че от образованието на децата ни, зависи успехът на нацията.

   След краткото тържество в двора на учебното заведение Валентин Димитров поздрави и първокласниците в село Преселенци, които през тази година са 3 на брой. На кратко тържество в първата си класна стая, първолаците получиха поздравления от по-големите учениците в учебното заведение и бяха зарадвани с по една книжка като подарък от Община Генерал Тошево.

   Тази година в община Генерал Тошево има общо 87 първокласника. В града са 68 от тях, като те са разпределени в общо четири паралелки в двете училища – ИОУ „Хр. Смирненски“ и ИСУ „Н. Й. Вапцаров.

Още новини